Hiusten kasvivärjäys kotona

kasvivärjäys

Suomessa ei ole vielä kovinkaan monia kuluttajia, jotka värjäävät hiuksensa kasviväreillä. Kasviväri on hiuksille kuitenkin huomattavasti hellävaraisempi kuin kaupan kemikaaleja sisältävät synteettiset hiusvärit. Kasvivärjäys tuo myös muita hyviä puolia mukanaan. Ne saavat hiuksista tuuheammat ja paksumman tuntuiset. Sen lisäksi ne pystyvät lisäämään kiiltoa ja kuluvat pois kauniin tasaisesti. Ne myös pysyvät hiuksissa yllättävän pitkään.

Kasvivärjäys tulee monille tutuksi silloin, kun he herkistyvät kemikaaleille käyttäessään synteettisiä hiusvärejä. Nykyään kasvivärejä on olemassa laidasta laitaan, joten kuluttajien ei tarvitse luopua haluamastaan sävystä sen vuoksi, että sitä ei löytyisi.

Laadukkaat raaka-aineet takaavat laadun

Kasviväreihin kannattaa tutustua tarkoin ennen oikean värin valitsemista. Keidas suosittelee tarkastamaan värin raaka-aineet, sillä ne kertovat paljon laadukkuudesta ja siitä, miten hyvin värjäys tulee onnistumaan, kuinka kauniin tasainen väristä tulee, ja miten kauan väri tulee säilymään hiuksissa.

Kasvivärjäys ja kasvivärit ovat hyvänlaatuisia, jos niissä on käytetty laadukkaita raaka-aineita. Kasvivärien tuotantotilojen tulisi olla suunniteltu suojaamaan kasveja. Väreihin käytetyt kasvit kuivatetaan. Sen vuoksi niistä tulee välittömästi kuivatuksen jälkeen alttiita ilman, kosteuden ja lämpötilan vaihteluille. Jos väreissä käytettäviä kasveja ei voida suojata näiltä vaikutuksilta, ei kasviväri tule olemaan kovin laadukasta.

Kuinka kasviväri valitaan?

Kasvivärin valinnassa tulee olla tarkkana. Jos itsellä ei ole aikaisempaa kokemusta värin valinnasta, on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen ja kysyä apua.

  • Valitse ainoastaan parhaita raaka-aineita sisältävä väri
  • Tarkasta, että värillä on luonnonmukaisuutta osoittava sertifikaatti
  • Kysy neuvoa kasvivärjäyksen asiantuntijalta

Kasvivärin koostumus

Kasviväri eroaa tavallisesta hiusväristä monella eri tavalla. Värin koostumus on rakeista ja möykkymäistä. Massa ei siis ole kovin hienojakoista, mikä tuo omat haasteensa värjäykseen. Massaa voi kuitenkin hienontaa sormilla siten, että siitä tulee enemmän pulverimaista ja sitä on helpompi käsitellä.

Kasviväri sekoitetaan veteen. Siinä ei siis käytetä mitään kemikaaleja, vaan kyseessä on alusta loppuun saakka luonnollinen projekti. Joidenkin värien kohdalla vaaditaan kiehuva vesi, mutta toisten kohdalla pelkästään lämmin vesi riittää. Tämä kannattaa tarkastaa aina värin mukana tulevista ohjeista. Jotkut sanovat kiehuvan veden tuhoavan kasvin luonnollisia ja hoitavia ainesosia, mikä ei ole hyvä asia.